31 Ağustos 2009 Pazartesi

Wikipedia.com'daki bilgiler hakkında

Ünlüboyları.com'da en çok aldığımız yorumlardan/sorulardan biri "Bu ünlünün boyu wikipedia.com'da x yazıyor, sizde neden farklı?". Belki çoğunuz biliyorsunuz belki de çok küçük bir kesim tarafından biliniyor fakat wikipedia çok değerli bir kaynak olmasına rağmen malesef içerdiği bilgi her zaman doğru olmuyor.



Buradan da anlaşılabileceği gibi herhangi birisi Wikipedia'daki bir bilgiyi girip kolayca değiştirebilir ve bu bilgi başka birisi tarafından (Wikipedia'yı yöneten Wikimedia Foundation çalışanı olsun olmasın - evet yanlış yazmadım "Wikimedia Foundation") düzeltilmediği takdirde o bilgi öyle kalır. Dolayısıyla mesela birisi girip bir ünlünün 1.65 olan boyunu 1.75 olarak yazarsa ve bu bilgi başkası tarafından düzeltilene kadar (eğer elbet düzeltilirse tabi) 1.75 olarak kalır.

Sonuç olarak, Wikipedia'da yazılan bilgiler bir "offline" ansiklopedide (Meydan Larousse, Britannica vs.) olduğu gibi mutlak bilgi değildir.

1 yorum:

  1. Burada anlatılan her transfer sezonunda yaşanır. Birçok futbol forumunu takip ederim. Ne zaman bir takımın ismi bir futbolcuyla anılsa birisi gider wikipedia'da o futbolcunun klubünü o takım olarak değiştirir. Sonra forumda insanlar wikipedia yazdığına göre transfer kesin gerçekleşti der :))

    YanıtlaSil