2 Eylül 2009 Çarşamba

Mankenler ve Futbolcular

Mankenler ve futbolcuların, kazandıkları anormal paralar ve bence hak ettiklerinden fazla şöhretleri dışında blog'umuzun konusuyla alakalı önemli bir ortak noktalarını farkettim. Her iki kesimin de boyları olduğundan fazla lanse ediliyor.

Manken ajansları kataloglarında genelde kendilerine bağlı mankenlerin boylarını yazmaktalar ve bu boylar piyasada geçerli bilgi olarak kabul ediliyor. Fakat, mankenleri gerçek hayatta veya boyundan emin olduğumuz insanlarla beraber aynı fotoğraf karesinde görünce yazılandan daha kısa olduklarına birçok defa rastladık. Boy, mankenlerde aranan bir özellik olduğundan ajansların bunu neden yaptığını anlayabiliyoruz.

Asıl beni şaşırtan birçok klübün de kendi resmi sitelerinde futbolcularının boylarını olduğundan daha uzun yazmaları oldu. Fakat sonra bunun masum bir hata olduğuna karar verdim. Çünkü tahminim futbolcuların boyları ayaklarında ayakkabı hatta krampon varken ölçülüyor ve resmi sitelere bu boylar yazılıyor. Dolayısyla da yazılan boy gerçek boylarından 2-3 santim uzun olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder