16 Eylül 2009 Çarşamba

Murat Murathanoğlu'nun şanssızlığı

Murat Murathanoğlu gerek işindeki başarısı gerekse düzgün duruşuyla sadece basketbol değil tüm spor camiasının sevgisini ve saygısını kazanmış bir isim. Senelerdir ekranlarda ve birçok insana basketbolu "anlatan" ve sevdiren bir kişi.

Eminim onu senelerdir televizyonda izleyen insanlara "Murat Murathanoğlu'nun boyu ne kadardır" diye sorulsa çoğunluk standart bir erkeğin boyunda hatta bir erkeğe göre kısa cevabını verirdi. Fakat, kendisinin boyu 1,80m.'nin üzerindedir. Onun şanssızlığı basketbol camiasında bulunması ve yanında durduğu insanların çok uzun olup onun göreceli olarak kısa kalmasıdır.

Şu anda oynayan basketbolcuların yanında durunca, mesela onlarla röportaj yaparken insan bir derece anlayabiliyor kısa kalmasını. Sadece Murat Murathanoğlu değil tüm "normal" boydaki muhabirler, sunucular kısa kalıyor zira. Fakat, Murat Murathanoğlu'nun senelerdir ekranda beraber boy gösterdiği İsmet Badem (1,91m.) de eski bir basketbolcu ve benim aklıma gelen hiçbir muhabir, sunucu Murat Murathanoğlu'nun yaptığı gibi eski bir basketbolcuyla eküri oluşturmadı.

Not: Resimde yanında duran Andrei Krilenko 2,06m., Mehmet Okur da 2,11m.

1 yorum:

  1. NTV de Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda spikerlik yapan ve millilerimizle röportajlar yapan Osman Sakallıoğlu daha da şanssız zira kendi boyu zaten kısa olunca basketbolcuların yanında çok komik durdu.

    YanıtlaSil