11 Ocak 2010 Pazartesi

Photoshop'la boy uzatma

Dün akşam Okan Bayülgen'in Medya Kralı programında Mazhar Alanson konuktu. Laf döndü dolaştı gene ikisinin ne kadar kısa boylu olduklarından laf açıldı. O sırada Okan Bayülgen aralarında Kenan Doğulu, Yalın, Tarkan ve Özgün'ün bulunduğu birçok ünlünün boyununun resimlerde photoshop kullanılarak uzatıldığından ve böylece insanların kafalarında bu ünlülerin daha uzun bir imaja sahip olduklarından yakındı. Böyle bir metod uygulamadığından dolayı kendisinin gelecek nesillerde kısa boylu olarak anılacakken diğerlerinin uzun boylu olarak hatırlanacaklarından bahsetti.

Okan Bayülgen'in anlattığı bu photshop'la boy uzatma yöntemi sadece boyda değil kiloda da sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca, birçok mayo ve iç çamaşırlı katalog çekimlerinde daha kusursuz imaj için de tercih edilen ve uygulaması oldukça kolay bir yöntemdir.

Peki resimlerde bu yapılırken televizyon ekranında hiçbirşey yapılmıyor mu? Tabi ki yapılıyor. Kameranın lensiyle oynayarak gene oldukça kolay bir şekilde ekrandaki herşeyi daha ince ve daha uzun göstermek mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder