28 Ağustos 2009 Cuma

Nicolas Sarkozy ve Sarkozy Ayakkabısı

Fransızlar enteresan insanlar. Temmuz sonlarında Cumhurbaşkanları Nicolas Sarkozy spor yaparken rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasının ardından kendisine gösterilen kamuoyu desteği %12 oranında artış göstermiş.

Bu haber bana Nicolas Sarkozy'nin giydiği boy uzatma ayakkabılarını ve kendisi hakkında yapılan yorumları ve haberleri getirdi. Bazılarınızın bildiği gibi (zira medyamız epey bu konuda yazdı) Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy boyunun kısalığından dolayı (165 cm) boy uzatma ayakkabısı giyenlerden. Bu ayakkabılar özellikle Amerika'da kısa boylu (veya kendini kısa gören) ünlüler tarafından sıkça tercih ediliyor. Aklıma ilk gelen örnek Tom Cruise. Kendisinin boyu 172 cm. Şimdiki eşi Katie Holmes 175 cm üzeri. Önceki eşi Nicola Kidman 179 cm. Bence 1,72 m. erkek için Amerika için bile çok trajik kısa bir boy değil ama eşler böyle olunca muhtemelen bir önlem alınması gerekti ve Tom Cruise bu ayakkabılar tercih etti. Neyse konumuza dönelim... Bu ayakkabılar Amerika'da uzun zamandır çokça tercih edilmesine rağmen bilinirliği Avrupa'da Sarkozy'le beraber zirve yaptı. Fakat, Amerika'dan farklı olarak Fransa medyasının önderliğinde Fransa halkı epey dalga geçti Sarkozy'nin ayakkabılarıyla. Öyle ki bu ayakkabılar Amerika'daki "boy yükseltici ayakkabı" (elevation shoes) ismiyle anılmak yerine Sarkozy Ayakkabıları olarak bilinmeye başladı.

Kör ölür badem gözlü olur ya boy yükseltici ayakkabı giyiyor diye hakkında aylarca dalga geçilerek konuşulan bir cumhurbaşkanı hastaneye kaldırılınca bir anda arkasındaki desteğini öyle yüzde 2-3 değil tam yüzde 12 arttırıyor. İlginç gerçekten.

1 yorum:

  1. Türkiye'de de var o ayakkabılardan giyen ünlüler neden taa oralara gidiyorsunuz ki? Cem Yılmaz mesela, ünlüboyları sitesinde de görmüştüm birisi yazmış. Fakat onunkiler Sarkozy'ninkilerin yaklaşık 5 katı daha yüksek.

    YanıtlaSil