23 Eylül 2009 Çarşamba

Dünyanın en uzunu bir Türk

En son yayınlanan yazımızdan sonra Sultan Kösen hakkında birçok mail geldi. Kendisi hakkında biraz daha araştırma yaptım.

Bildiğiniz gibi Sultan Kösem'in boyunun uzamasının nedeni vücudundan oluşan bir tümörden dolayı salgılanan aşırı büyüme hormonu. Fakat, malesef beyninde ve kalbinde de büyüme olduğu için çeşitli ameliyatlar geçirmiş. Büyümenin durdurulması için bir sene boyunca her ay maliyeti oldukça yüksek olan (2.000TL'nin üzerinde) iğnelerden yapılması gerekiyormuş fakat maddi imkansızlıklardan dolayı bu iğnelerden olamamış.

Bence Sultan'ın hayatındaki dönüm noktası 2003'de İstanbul'a gelişi olmuş. O yıl Galatasaray, Sultan Kösem'i İstanbul'a getirip sağlık kontrolünden geçirmiş ve alınan "spor yapabilir" raporu üzerinde klubün Sultan'ı 20 yaşındayken basketbolcu yapma girişimi olmuş. Hatta, Sultan'ın antrenörlüğünü de kendisiyle benzer fiziksel özellikler taşıyan Halil İbrahim'in antrenörü yapacakmış. Hatırlayamayanlarınız olacaktır, Halil İbrahim de Galatasaray tarafından keşfedilen boyu 2,25m'in üstü olan Diyarbakırlı bir gençti. Galatasaray onu basketbolcu yapmak istemiş fakat bu proje pek de başarılı olamamıştı. Sultan Kösem'de de benzer başarısız bir sonuç alınmış malesef. Eğer başarılı olunsaydı., o zaman bu genç adam şimdi çok daha farklı bir yerde olabilirdi malesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder